fredag den 13. februar 2015

En video der kan ændre verdenen, ... ??

Jeg faldt over denne video på Facebook med den ret pompøse titel: "The One Video That Can Change The World". En sådan titel frister, og se den måtte jeg naturligvis.Tankevækkende video - men ændrer den noget, gør den en forskel for dig eller mig?

Det er en af den slags videoer der gør indtryk medens vi ser den, men hvor meget gennemslag har den egentlig på vores liv, den måde vi lever resten af dagen, i morgen og tiden fremover?

Når det kommer til stykket, hvor meget kan en video virkelig gøre for at få os til at ændre os? Ikke ret meget, desværre. 

Det eneste der kan få os til at ændre os, påbegynde en forandringsproces er 'nødvendighed', at noget eller nogen tvinger os til en erkendelse, der har direkte konsekvens for den måde vi lever og forstår her og nu.

Egentlig ville jeg ikke have delt denne video, men gør det alligevel. Hvorfor? 

Fordi den provokerer mig! Ikke videoen, ikke dens budskab, men den kendsgerning, at vi mennesker så gerne vil dyrke oplevelsen "hvor interessant", "hvor er det rigtigt", etc., og så fortsætter vi ellers som vi plejer, ....

Er dette virkelig "The One Video That Can Change The World" 

Nej, men den giver dig og mig en mulighed for at reflektere over dens budskab, hverken mere eller mindre, vel at mærke, hvis vi tør, har modet til at konfronteres os selv med vores egen levevis og livsstil. Og når dagen er omme, er alt alligevel som det plejer, ... ...

Er jeg pessimist? Nej, realist.